KDU.breadcrumbs.homeKalendář Archiv 2017 Volby 2017 K volbám 2017 Dopis kandidáta Antonína Štěpanovského
Zpět

Dopis kandidáta Antonína Štěpanovského

Přidáno 17. 10. 2017
Ilustrační foto
Autorský text Antonína Štěpanovského

„Uctíváme v každém člověku jednotlivce, kterého stvořil Bůh. Lidská důstojnost a svoboda jsou základem pro veškerou činnost ve státním aparátu, v oblasti hospodářství a kultury. V první řadě člověk a potom stát. V první řadě člověk a potom hospodářství.“ Konrad Adenauer

Milý člověče,

na konci tohoto týdne již bude rozhodnuto o výsledku voleb a v těchto posledních dnech kampaně bych se také rád představil jako kandidát KDU-ČSL v Ústeckém kraji.

Jmenuji se Antonín Štěpanovský, je mi 23 let, bydlím v Českých Kopistech, pracuji jako učitel na gymnáziu v Litoměřicích, studuji FF UJEP, jsem skaut, člen divadelního souboru v Litoměřicích, jako herec a režisér, pocházím ze zemědělské rodiny a mám tři sourozence.

Do KDU-ČSL jsem vstoupil ve svých osmnácti letech a od té chvíle se mi jen potvrzuje, že jsem udělal dobře! Jsou tři věci, které jsou pro mě zásadním parametrem I. Je plná slušných a poctivých lidí (a díky této straně jsem mnoho báječných lidí poznal), II. Funguje demokraticky – uvnitř strany funguje demokracie a KDU-ČSL prosazuje demokracii i ve veřejném prostoru III. KDU-ČSL je stranou ideologickou - je pro mě zárukou, že na svých zásadách nesleví.

Myslím, že skvělým shrnutím postojů křesťanské politiky jsou tato slova Konrada Adenauera: „Uctíváme v každém člověku jednotlivce, kterého stvořil Bůh. Lidská důstojnost a svoboda jsou základem pro veškerou činnost ve státním aparátu, v oblasti hospodářství a kultury. V první řadě člověk a potom stát. V první řadě člověk a potom hospodářství.“

Konrad Adeauer je pro mě velice inspirující osobnost dějin světové politiky, zdroj myšlenek a člověk pevného charakteru.

Když jsem přemýšlel o tom, čím pro mě je moje kandidatura, co pro mě znamená, kam mne vede, jak pojmout hlasy pro naši stranu, nebo dokonce preferenční hlasy pro mě, napadlo mě slovo „zavazující“.

Moje jméno samo o sobě je pro mě závazkem k rodině, která v této krajině hospodařila a hospodaří, je závazkem k předkům, kteří byli vězněni, protože se odmítali podrobovat totalitě!

Moje jméno na kandidátní listině je pro mě závazkem k prosazování principů a hodnot KDU-ČSL!

Každý hlas pro KDU-ČSL je závazkem důvěry a signálem, že započaté dílo má smysl!

Budu se snažit svým závazkům co nejlépe dostát!

 

Přeji příjemné podzimní dny

 

Antonín Štěpanovský

kandidát číslo 8

16. 10. 2017 v Českých Kopistech